Gerincvastagság mérő

Egy könyv fedelének (borítójának) megtervezése kiemelten fontos feladat. Egyik elemi pontja a méretek és a gerinc vastagságának pontos meghatározása. Ezt az oldalszám és egyéb paraméterek ismeretében kell kiszámolni. Rengeteg papír közül választhatunk, ezért szinte lehetetlen előre megsaccolni, hogy milyen vastag lesz például egy 200 oldalas könyv. A ProMedia emiatt hozta létre az alábbi felületet. Ezzel is megkönnyítjük ügyfeleink tervezési folyamatát. Elég megadni a kiadvány belíveinek oldalszámát (borító nélkül), papírtípusát, illetve a belív és a borító grammsúlyát. Ezután az eredmény azonnal kész. Megtudhatjuk milyen vastag lesz a gerinc.

Figyelem! A kapott gerincvastagság csak tájékoztató jellegű, a pontos méretet csak 1db makett gyártás után tudjuk megadni.

A papír és a kötési eljárás szűk határok között pár tized milliméternyi elcsúszást eredményezhet. Elkerülendő, hogy a kiadványunk ne az elképzeléseinknek megfelelően kerüljön a kezünkbe, érdemes már a tervezés legelején az alábbi tippeket figyelembe venni.